Трансформація сільськогосподарських та лісових ландшафтів Луцького району - Мельнійчук, Михайло Михайлович; Стельмах, Валентина Юріївна; Єрко, Ірина Володимирівна (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2025)
У науковому дослідженні обґрунтовано та проаналізовано трансформацію сільськогосподарських і лісових ландшафтів Луцького району в його сучасних межах під час господарського використання. Запропоновано комплекс заходів, спрямованих на зменшення впливу та збереження ландшафтів.
Keywords: ландшафт; сільськогосподарський ландшафт; лісовий ландшафт; трансформація ландшафтів; ерозія; дефляція; Луцький район; Волинська область