Методологія та організація наукових досліджень : програма нормативної навчальної дисципліни - Данилюк, Ніна Олексіївна; Danylyuk, Nina O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Курс «Методологія та організація наукових досліджень» має за мету ознайомити студентів з основними проблемами методології та логіки наукового дослідження, із методами та прийомами пізнання, за допомогою яких можна отримати об’єктивно істинні знання. Основні завдання дисципліни – формування у студентів вмінь та навичок самостійного творчого наукового мислення, свідомого використання методів і прийомів сучасного наукового аналізу, опрацювання необхідної літератури, правильного оформлення тексту наукової роботи та бібліографічного апарату, що необхідно для написання магістерської роботи, статей, тез, підготовки доповідей на наукові конференції.
Програма навчальної дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень» підготовки магістрів, галузі знань: 0203 Гуманітарні науки, спеціальності: 6.020303 Філологія, за освітньою програмою: Мова та література (французька); (Мова та література (німецька); (Мова та література (англійська)