Аналіз інтенцій мовця як передумова адекватної інтерпретації політичних текстів - Каліщук, Діана Миколаївна; Kalischuk, Diana M. (My University, 2007)
У статті розглядається поняття мовного впливу як основної мети політичного дискурсу; на основі методики інтент-аналізу виявляються інтенції автора, які дозволяють адекватно сприймати та розуміти політичні тексти і є важливою психологічною характеристикою автора. The article focuses on the notion of language influence as the main purpose of political discourse; the author’s intentions that help to understand political texts adequately and are important psychological characteristic feature of the speaker are revealed through intent-analysis.
Keywords: політичний дискурс; political discourse; мовний вплив; інтент-аналіз; інтенція; language influence; intention; intent-analysis