Теорія міжнародних економічних відносин (Частина 2) - Сищук, Андрій Артемович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Змістом навчальної дисципліни «Теорія міжнародних економічних відносин» є розкриття загальних основ та історії розвитку міжнародної економіки, дослідження сутнісних ознак та аналіз найважливіших тенденцій розвитку міжнародних економічних відносин у сферах міжнародної торгівлі, міжнародного руху капіталу, міжнародної міграції робочої сили, валютнофінансових відносин, міжнародного трансферу технологій та міжнародної економічно інтеграції, вивчення законів, закономірностей та особливості розвитку міжнародних економічних відносин в сучасних умовах.
Keywords: структура міжнародної економічної системи; міжнародний поділ праці; світовий товарний ринок; міжнародний рух капіталу; макроекономічні процеси у відкритій економіці