Частиномовний аспект індивідуально-авторського словотворення Олеся Гончара - Сологуб, Надія (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано домінантну рису мовотворчості Олеся Гончара – індивідуально-авторське словотворення; з’ясовано концептуальну значимість, умотивованість і природність новотворів, насамперед у назвах людини та суспільних явищ; визначено продуктивні, малопродуктивні й непродуктивні способи словотворення; схарактеризовано потенційні можливості різних частин мови у творенні оказіональних найменувань Олеся Гончара.
Keywords: індивідуально-авторське словотворення; новотвір; неологізм; концептуальна значимість