Обґрунтування доцільності формування здорового способу життя студентів-медиків засобами фізичного виховання - Власов, Г.; Vlasov, G. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Розглянуто питання збереження й зміцнення здоров’я студентів вищих медичних навчальних закладів. Установлено, що наразі науково не доведена доцільність формувати здоровий спосіб життя студентської молоді засобами фізичного виховання. Проведено експеримент, у якому взяв участь 301 студент I курсу Донецького національного медичного університету ім. Максима Горького. Отримані дані підлягали кореляційному й факторному аналізу. Доведено наявність взаємозв’язку між показниками сформованості здорового способу життя та фізичної підготовленості обстежених. З’ясовано, що найбільш ефективними засобами фізичного виховання, які сприяють формуванню здорового способу життя студентів-медиків, є вправи на підвищення рівня їхньої фізичної підготовленості та розвиток швидкісних, швидкісно-силових і координаційних здібностей. The problems of preserving and strengthening of health among students in higher educational establishments were studying during the research. It is established that there is still no scientific proof of feasibility of forming of healthy lifestyle among students by means of physical education. The experiment was attended by 301 students of the first course of Maxim Gorky Donetsk national medical university.The data obtained were subjected to correlation and factor analysis. The data obtained was subjected to correlation and factor analysis. The presence of relationship between parameters of formation of a healthy lifestyle and physical fitness of patients. It was found that the most effective means of physical education which contribute to healthy lifestyle of medical students are exercises for improving their physical fitness and developing of high-speed, speed-strength and coordination abilities.
Substantiation of Healthy Lifestyle of Medical Students by Means of Physical Education
Keywords: здоров’я; спосіб життя; доцільність; ефективність; засоби; аналіз; фактори; вправи; розвиток; здібності; підготовленість; зв’язок; health; lifestyle; appropriateness; effectiveness; resources; analysis; factors; exercise; development; abilities; preparedness; communications