Використання штучного інтелекту в перекладацькій сфері - Харкевич, Галина Іліодорівна (ГО «Наукова спільнота», 2025)
Використання ШІ в перекладацькій сфері має низку переваг. По-перше, машинний переклад забезпечує швидкість обробки текстів, що дозволяє миттєво отримувати переклади великих обсягів інформації. Це корисно для бізнесу, який працює у міжнародному середовищі та потребує оперативного обміну документами. По-друге, ШІ знижує витрати на перекладацькі послуги, адже машинний переклад є дешевшим, ніж професійний переклад людиною. По-третє, ШІ забезпечує високу доступність перекладацьких послуг. Завдяки онлайн-сервісам будь-який користувач може швидко отримати необхідний переклад тексту, не звертаючись до професійного перекладача.
Keywords: машинний перклад; штучний інтелект; редагування текстів; перекладач