Ековідповідальні ініціативи готелів Луцької територіальної громади - Єрко, Ірина Володимирівна (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2022)
У період, коли питання екологічності та раціонального використання природніх ресурсів постає досить гостро, важливим є провадження екологічних ініціатив та підтримка сталого розвитку туризму. До найбільш поширених екологічних ініціатив можемо віднести: використання тільки екологічних матеріалів від будівництва до інтер’єру, меблів; скорочення відходів, дбайливе споживання води та заощадження електроенергії; впровадження екологічної косметичної продукції; відповідальне ставлення до якості їжі та її відповідна утилізація; практика «безпаперового гостя» – скорочення використання паперу на гостя шляхом впровадження електронних підписів на реєстраційних картках, надсилання рахунків на електронну пошту замість друкованого екземпляру та надання всієї необхідної інформації через мобільні додатки, сайти та електронну пошту. В табл. 1 відображено перелік готелів Луцької територіальної громади, що приєднались до даної концепції та основні їхні інновації.
Keywords: туризм; готель; екологічні ініціативи; Луцька територіальна громада; Волинська область; 338.488.2:640.4(477.82-72)