Особливості психоемоційного відновлення військовослужбовців, що перебували в зоні бойових дій - Борисюк, Марія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерське дослідження присвячене проблемі емоційного здоров’я особистості в умовах війни. У роботі здійснено теоретичний аналіз поняття емоційного здоров’я та його значення під час війни. Розглянуто умови та чинники, що впливають на емоційне здоров'я військовослужбовців в умовах бойових дій. Проведено емпіричне дослідження емоційного здоров’я особистості військових, що перебували в зоні бойових дій. Здійснено узагальнення методологічних засад дослідження емоційних станів та охарактеризовано психодіагностичні методики емпіричного дослідження. Проаналізовано результати емпіричного дослідження стану емоційного здоров’я військовослужбовців, що перебували в зоні бойових дій. Здійснено обгрунтування соціально-психологічних умов та чинників збереження емоційного здоров’я в умовах війни. Наведено практичні механізми саморегуляції емоційного стану особистості військовослужбовців, запропоновані рекомендації щодо подальших профілактичних заходів з метою покращення психоемоційного стану військовослужбовців та впроваджено програму психологічної допомоги військовослужбовцям в негативних емоційних станах.
Keywords: профілактичні заходи; програма психологічної допомоги; емоційне здоров’я; емоційні стани; особистість; військовослужбовці; психоемоційний стан; негативні емоційні стани