Попит та пропозиція на регіональних ринках нерухомості - Стрішенець, Олена Миколаївна; Павлов, Костянтин Володимирович; Strishenets, Olena M.; Pavlov, Kostiantyn V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Формуючи ринкові індикатори впливу на економічне зростання держава всіляко старається забезпечити прозоре конкурентне середовище. Конкуренція являє собою змагання покупців та продавців на ринку за найбільш сприятливі для них умови та обмежує можливості зловживання через об’єктивне та саморегулююче ціноутворення. З огляду на невід’ємність конкуренції в ринковій системі господарювання варто визначити особливу складність її забезпечення на такому специфічному ринку, як нерухомість. Пояснення цьому полягає в тому, що регіональні ринки нерухомості характеризуються територіальними дефініціями, нерівномірністю та строкатістю сегментів нерухомості, відсутністю державних інвестицій, втручанням монопольних структур, низьким рівнем обміну та інформатизованості проведених операцій.
Keywords: попит; пропозиція; регіональний ринок нерухомості; регіональний ринок