Використання досягнень західноєвропейських та американських учених для вивчення мови слов’янського фольклору - Данилюк, Н. О.; Danylyk, N. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано роботи зарубіжних учених із філософії та психології мови, лінгвістичної антропології, які вплинули на розвиток слов’янської етнолінгвістики та лінгвофольклористики. The article deals with the analysis of the works by foreign scientists in the fields of the language philosophy, language psychology, and linguistic anthropology which had their impact on the development of the slavic anthropological linguistics and linguistic studies of folklore.
Usage of the Achievements of the Western European and American Scientists in the Sudies of the Language of the Slavic Folklore
Keywords: мова слов’янського фольклору; language of the Slavic folklore; філософія мови; language philosophy; лінгвістична антропологія; anthropological linguistics