Безпека життєдіяльності (БЖД, основи охорони праці): робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Галян, Володимир Володимирович; Halian, Volodymyr V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Безпека життєдіяльності – це система організаційних, технічних, санітарно-гігієнічних, навчально-освітніх та правових заходів, які здійснюються з метою забезпечення життєдіяльності людини у випадку виникнення техногенних безпек, аварій та екстремальних ситуацій внаслідок різних катастроф. Крім того, проблема взаємодії суспільства, людини та природи є глобальною проблемою сучасності, що пов’язана із життєдіяльністю та виживанням людини, цивілізації в цілому.
Робоча програма нормативної навчальної дисципліни " Безпека життєдіяльності (БЖД, основи охорони праці)" підготовки бакалавра напряму 6.040204 «Прикладна фізика»
Keywords: Безпека життєдіяльності; людина; глобальна проблема