Явище сепаратизації у сучасному синтаксисі французької мови - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (Острог: Видавництво Національного університету “Острозька академія”., 2012)
У статті розглядається таке нове мовне явище французького синтаксису, як сепаратизація. Сепаратизація аналізується з точки зору її структури, синтаксичних функцій у реченні та комунікативного значення у мовленні. The article dwells on the essence of cutting – a new phenomenon of French syntax. Cutting is analyzed from the perspective of its structure, syntactic functions in the sentence and communicative meaning in speech.
Keywords: експресивний синтаксис; сепаратизація; розчленована синтаксична конструкція; базисна частина висловлення (ядро); відокремлена частина висловлення (синтагма); expressive syntax; cutting; segmented syntactic construction; principal part of utterance (nuclear); separated part of utterance (syntagma)