Соціальні мережі : робоча програма вибіркової навчальної дисципліни - Кошелюк, Олена Василівна; Kosheliuk, Olena V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Основними завданнями вивчення дисципліни «Соціальні мережі» є окреслити наукові підходи до соціальних медіа, взаємодії користувачів та кіберпростору, новинний потенціал соціальних мереж. Мета курсу – розглянути та проаналізувати історію створення та сучасний стан соціальних мереж, проаналізувати можливості здійснення комунікації, позитивні та негативні риси існування соціальних мереж. Програма вибіркової навчальної дисципліни «Соціальні мережі» для студентів магістратури спеціальностей 8.18010019 Медіакомунікації, 8.03030101 Журналістика.
Keywords: онлайн-журналістика; соціальні медіа; мережевий інформаційний простір; комунікація; акаунт; хештег; пост; репост; тролінг