Метод проєктів при вивченні фінансової грамотності у закладах загальної середньої освіти - Шевчук, Ілона Ігорівна (My University, 2024)
Випускна кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр», спеціальності 014.07 «Середня освіта (Географія)», освітньої-професійної програми «Середня освіта (Географія. Економіка)». Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024 р. Дослідження на тему «Метод проєктів при вивченні фінансової грамотності у закладах загальної середньої освіти» орієнтоване на вивчення ефективності застосування проєктного методу як інноваційного підходу до навчання фінансової грамотності учнів. Окремо аналізуються етапи реалізації проєктів, починаючи від планування та формулювання цілей, до фінального представлення результатів та обговорення. Досліджуються можливості та переваги застосування проєктного методу в умовах загальноосвітніх закладів, зокрема, як він сприяє формуванню у школярів практичних навичок управління фінансами, прийняття фінансових рішень на основі реальних економічних даних та розвитку навичок підприємництва. Особлива увага приділяється методичним і організаційним аспектам реалізації проєктного методу у навчальних програмах з фінансової грамотності. Практичне застосування методу проєктів дозволяє не лише покращити фінансову грамотність, а й зробити навчання більш цікавим та інтерактивним, що підвищує мотивацію учнів до самостійної роботи та розвитку навичок, важливих для повсякденного життя. Результати дослідження можуть бути використані вчителями для підготовки та проведення уроків, а також у процесі розробки навчальних програм у загальноосвітніх закладах.
Keywords: фінансова грамотність; заклади загальної сереньої освіти; проєктні технології; проєкт; середня освіта; метод проєктів; освітній процес