Економічні наслідки масштабних міграційних процесів в Україні - Білик, Петро; Bilyk, Petro (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Масштабна міграція стала одним з серйозних наслідків воєнного вторгнення в Україні. Фактично третина українців, порівняно зі становищем до конфлікту, стала внутрішніми або зовнішніми переселенцями, намагаючись врятувати свої життя від воєнних дій. Згідно з прогнозами Ради Європейського Союзу, міграція внаслідок конфлікту може призвести до скорочення чисельності населення України на 24-33 %. Цей показник залежить від тривалості бойових дій та нестабільності інфраструктури.
Economic consequences of large-scale migration processes in Ukraine
Keywords: міграція; переселенці; внутрішні переміщення населення; зовнішня міграція; 325.54:314.7:332.012.2