Внутрішньорічний розподіл водного стоку р. Турія (гідропост Ковель) та тенденції його змін упродовж 2001–2020 рр. - Павловська, Тетяна Сергіївна; Драницький, Дмитро Сергійович (Poswit, 2024)
Для перспектив прогнозування водного режиму р. Турії актуальними завданнями вбачаються дослідження видів антропогенної діяльності на водозборі та інтенсивності їхнього впливу на гідрологічний режим річки, подовження тривалості часових рядів гідрометеорологічних характеристик, вивчення тісноти їх звʼязку та циклічності коливань у часі.
Keywords: водний режим; Волинська область; гідропост; середньорічні витрати води річки; паводок; повінь; річка Турія; річковий стік; гідропост Ковель; межень