Міжнародні музейні фестивалі: рекреаційний та професійний виміри - Надольська, Валентина Василівна (My University, 2018)
У статті аналізуються особливості фестивалю, як однієї із найпопулярніших і найцікавіших форм проведення свята; музейного фестивалю, як поєднання фестивальних практик із музейними формами роботи. Звернуто увагу на різні завдання, які виконують музейні фестивалі (розважальні заходи під відкритим небом - «Smithsonian Folklife Festival» у Вашингтоні, «Museum Mile Festival» у Нью-Йорку, «Museumsuferfest» у Франкфурті-на-Майні; форум виключно для професіоналів - «Museum Expressions» у Парижі, «European Museum Forum» (EMF); поєднання цих двох завдань.
Keywords: міжнародний музейний фестиваль; музей; Смітсонівський фольклорний фестиваль; «Музейна миля»