Потенціометричний сенсор для визначення осмію (VI) та рутенію (VI) - Савчук, Тетяна (СНУ, 2013)
Створено пластифікований I2Br- сенсор, що містить як електродоактивну речовину іонний асоціат крис¬талічного фіолетового йодброміду. Робочий інтервал рН йодбромідного сенсора становить рН 2–10. Інтервал лінійності електродної функції перебуває в межах 110-5–110-1 моль/л, крутизна – 61 мВ/pC. Розроблений сенсор апробовано під час потенціометричного титрування осмію (VI) та рутенію (VI).
Keywords: іонний асоціат; йодбромідний сенсор; потенціометричне титрування