Аналіз розвитку цінностей сімейного виховання в історичній ретроспективі - Лякішева, Анна; Потапчук, Тетяна (My University, 2018)
У статті подано історичний аналіз розвитку цінностей сімейного виховання. Зазначається, що реалії українського сьогодення характеризуються зміною суспільних відносин, загостренням соціально-політичних та економічних проблем. Стан сучасного суспільства, з його внутрішніми протиріччями відображається, в першу чергу, у цінностях та установках молоді: досвід попередніх поколінь критично переосмислюється, формальні та неформальні соціальні норми стають гнучкішими, залежать від соціальної ситуації, що швидко змінюється, і не можуть виконувати притаманної їм контролюючої функції. The article presents a historical analysis of the development of the values of family education. It is noted that the realities of the present-day Ukraine are characterized by a change in social relations, an aggravation of socio-political and economic problems. The state of modern society, with its internal contradictions, is reflected, first of all, in the values and attitudes of young people: the experience of previous generations is critically rethinking, formal and informal social norms become more flexible, depend on a rapidly changing social situation, and can not perform the controlling inherent to it functions
Keywords: цінності; сімейні цінності; сімейне виховання; цінностей виховної діяльності у сім’ї; родинні та релігійно-моральні цінності