Аутстафінг: стан та проблеми впровадження в Україні - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Matviychuk, Natalia M. (Поділільський державний аграрно-технічний університетт, Хмельницький економічний університет, Інститут економіки, технологій і підприємництва, Тернопіл. держ. с.-г. дослідна ст. Ін-ту кормів та сільс. госп-ва Поділля Нац. акад. аграр. наук України., 2015)
Проаналізовано особливості надання аутстафінгових послуг компаніями-провайдерами. Здійснено узагальнений аналіз ринку аутстафінгових послуг в Україні в розрізі основних споживачів таких послуг та в розрізі основних категорій персоналу, що виводяться за штат. Узагальнено переваги аутстафінгу для роботодавців і найманих працівників та висвітлено недоліки застосування даного інструменту управління персоналом. Визначено основні проблеми, які уповільнюють впровадження аутстафінгу на вітчизняних підприємствах. The features of providing outstaffing services by companies providers are analyzed. General analysis of market outstaffing services has done in Ukraine by major consumers such services and by major categories of staff that are deduced out the staff.The main problems that slow implementation outstaffing on domestic enterprises are determined.
Outstaffing: condition and problems of implementation in Ukraine
Keywords: аутстафінг; outstaffing; аутсорсинг; outsourcing; лізинг персоналу; staff leasing; аутстафінгова компанія; outstaffing company; нетипова форма зайнятості; atypical form of employment; непрофільні працівники; non-core workers