Асоціація рекомендацій лікаря та виконання пацієнтами заходів профілактики серцево-судинних хвороб - Сітовський, Андрій Миколайович (My University, 2024)
Не виявлено асоціації між рекомендаціями лікаря застосовувати окремі заходи вторинної профілактики та відповідями пацієнтів, що вони застосовують які-небудь методи профілактики серцево-судинних хвороб. Це свідчить про невиконання пацієнтами рекомендацій лікаря, що, очевидно, пов’язано з низькими знаннями пацієнтів про фактори ризику повторного інсульту й можливості впливу на ці фактори.
Keywords: профілактика; серцево-судинні хвороби