Превентивна діяльність Національної поліції: окремі аспекти реалізації та напрями оптимізації - Назарук, Олена Ігорівна (Fundacja „Ośrodek Rozwoju Kompetencji Akademickich”, 2024)
Розглянуто загальні положення здійснення превентивної діяльності Національною поліцією. Проаналізовано думки науковців з приводу розуміння поняття «превентивна діяльність» та його співвідношення з суміжними поняттями. Окреслено основні аспекти превентивної діяльності. Визначено правові основи проведення такої роботи Національною поліцією. Проаналізовано законодавчі положення в частині існуючих превентивних поліцейських заходів та визначено напрями їх реалізації в умовах сучасності. Окреслено чинники, які ускладнюють здійснення поліцейськими превентивної діяльності та сучасні виклики, які виникають перед ними в цій сфері, а також запропоновано можливі шляхи оптимізації такої діяльності.
Keywords: поліцейський; поліція; поліцейська діяльність; превенція; превентивна діяльність; профілактична діяльність; превентивні заходи