Особливості професійної відповідальності прокурора: теорія і практика - Фідря, Юлія Олександрівна (Fundacja „Ośrodek Rozwoju Kompetencji Akademickich”, 2021)
У статті розглянуто професійну відповідальність прокурора як його особистісну якість, що проявляється через усвідомлення ним необхідності дотримуватися ціннісних морально-етичних орієнтирів під час виконання професійних завдань та функцій. Висвітлено питання правового регулювання професійної відповідальності прокурора як на міжнародному, так і національному рівні. Досліджено питання ефективності впливу інституту дисциплінарної відповідальності прокурора на дотримання ним високих етичних стандартів під час професійної службової діяльності, а також поза службою. Наголошено на необхідності удосконалення дисциплінарної практики щодо прокурорів, забезпечення її єдності та прозорості з метою відновлення довіри суспільства до прокуратури та підвищення її авторитету.
Keywords: прокурор; професійна відповідальність; етика прокурора; дисциплінарна відповідальність; доброчесність