The Guidelines of Translation - Киричук, Лариса Миколаївна; Ковальчук, Людмила Володимирівна; Пожарська, Наталія Володимирівна; Ущина, Валентина Антонівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Навчально-методичне видання містить конспект лекцій з освітнього компонента «Вступ до перекладознавства», в якому подано дефініції ключових понять та визначено базові принципи й методи перекладу. Аналіз теоретичних положень доповнений прикладами і передбачає формування фундаментальних знань з перекладу та розвиток перекладацьких навичок. Призначено для здобувачів освіти ОПП «Мова і література (англійська). Переклад» факультету іноземної філології.
Keywords: типи перекладу; стратегії перекладача; еквівалентність у перекладі; перекладацькі трансформації; 81’25(075.8)