Формування екологічної культури молоді в аспекті збереження ландшафтного різноманіття - Караїм, Ольга Анатоліївна; Karaim, Olha A. (Чернівецький торговельно-економічний інститут, 2011)
Розглянуто актуальність екологічної культури молоді в контексті збереження ландшафтного різноманіття природоохоронних територій. Методом анкетування проведено дослідження знань, та поглядів нинішніх студентів на еколого-економічну проблематику конкретної природоохоронної території - Шацького національного природного парку, оскільки саме екологічна освіта є гарантом забезпечення раціонального й ефективного природокористування, відтворення природних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки в цілому. The formation of ecological culture among young people in terms of landscape diversity conservation. Considered the relevance of environmental youth culture in the context of landscape diversity conservation of protected areas. Of a questionnaire survey conducted knowledge, attitudes and current students on environmental and economic issues of particular protected area - Shatsky National Park, because environmental education is a guarantee of efficient and effective environmental management, restoration of natural resources, environmental protection and ecological safety in general.
Keywords: екологічна освіта; ландшафтне різноманіття; природоохоронна