Способи захисту прав людини і громадянина в умовах громадянського суспільства - Булавіна, Світлана Євгенівна (My University, 2023)
У тезах намагалася оптимально визначити право особи на захист належних їй прав, які можуть виражатися як у самозахисті, так і у використанні основних або допоміжних способів захисту. Встановлено, що право на захист, здійснюване за допомогою державних структур і процедур, містить два основні способи захисту: використання судових установ (як національних, так і міжнародних) та звернення до уповноважених державних органів і посадових осіб та органів місцевого самоврядування.
Keywords: захист прав людини і громадянина; громадянське суспільство