Крем'янецьке староство: люстрація 1616 року - Баран, Василь; Baran, Vasyl (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Наведено дані люстрації Крем’янецького староства 1616 р. Серед них – кількість домів на вулицях Крем’янця, належні до староства села. Показано наявні на той час одиниці землекористування, його особливості й відповідне оподаткування. Представлено урожайність і прибутковість фільварків. Звернено увагу на труднощі з переведенням сум, що подані в литовських грошових одиницях (у яких було встановлено податки) на суми в польських грошових одиницях (у яких ці податки переважно сплачувались і здійснювався облік).

In the article cite facts lustration Kremianets’ starostwo in 1616. Among them – quantity houses Kremianets’ streets. Available in that time element land tenure his special feature and suitable equipment. Present yield and intake of folwarks. Pay attention to the difficulty with sum transfer, given in Lithuania money element (in that money was gave imposition) in sum Poland money element (in polish money element this imposition mainly pay and implement registration).
Kremianets’ Starostwo Lustration of 1616
Keywords: Крем'янецьке староство; люстрація; податок; фільварок; грошова одиниця; Kremianets’ starostwo; lustration; imposition; folwark; money element