Втрачені скарби (Цінності вивезені з України) - Яцечко (Блаженко), Тетяна Володимирівна; Yatsechko(Blazhenko) T. V. (Волинська книга, 2007)
Велика кількість українських скарбів зберігається не в наших музеях, а за кордоном, в основному в колекціях російських музеїв: Ермітажі, Російському в Ленінграді, Збройній палаті в Кремлі, Третьяковській галереї, Державному історичному музеї у Москві, польських: Краківському археологічному, Варшавському археологічному та ін.
Keywords: скарб; Волинь; Ермітаж; археолог; археологія; Російська імперія