Пісенна творчість Ігоря Шамо - Мазурик, Маріанна; Шурдак, Марія (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2021)
Ігор Шамо велику увагу присвятив пісні. У його творчому доробку більше трьохсот пісень, різного змісту та характеру. У піснях Шамо зустрічається новий тип форми розвитку, складніша ритміка, супровід набуває самостійних ознак, ускладнюються куплети. Композитор використовує куплетно-варіаційну форму. Особливе місце у його творчості займає інтимна лірика - "Не шуми ліщинонько", "Зачарована Десна", "Три поради", "Осіннє золото".
Keywords: творчість Ігоря Шамо; пісня; пісня-романс; лірика композитора