Гриби Природного заповідника «Ґорґани» - Гелюта, В. П.; Гайова, В. П.; Тихоненко, Ю. Я.; Маланюк, В. Б.; Слободян, О. М.; Heluta, V. P.; Hayova, V. P.; Tykhonenko, Yu. Ya.; Malanyuk, V. B.; Slobodyan, O. M. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У результаті мікологічного обстеження Природного заповідника «Ґорґани» (Івано-Франківська область,Україна) зареєстровано 342 види грибів, з них до відділу Ascomycota належить 124 види (Dothideomycetes – 12,Eurotiomycetes – 3, Leotiomycetes – 48, Pezizomycetes – 3, Sordariomycetes – 56, incertae sedis – 2), до Basidiomycota – 218 (Agaricomycetes – 175, Pucciniomycetes – 41, Tremellomycetes – 2). Рідкісними для України є 60 видів, а 31 вид − новим.During the first mycological observation in the Gorgany Nature Reserve (west Ukraine, Ivano-Frankivsk region) 342 species of Fungi were recorded: Ascomycota – 124 species (Dothideomycetes – 12, Eurotiomycetes – 3, Leotiomycetes – 48, Pezizomycetes – 3, Sordariomycetes – 56, incertae sedis – 2), Basidiomycota – 218 species (Agaricomycetes – 175, Pucciniomycetes – 41, and Tremellomycetes – 2). 31 species are new records in Ukraine,60 species are rare in the country. A list of all collected fungi known up to now for the reserve is provided.
Fungi of the Gorgany Nature Reserve
Роботу виконано у відділі мікології Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України
Keywords: грибы; видовой состав; Горганы; Украина; Fungi; species composition; Gorgany; Ukraine