Студент українського мегаполісу перед обличчям академічної еміграції: у пошуках ціннісного портрету - Сокурянська, Людмила Георгіївна; Сокурянская, Людмила Георгиевна; Sokurianska, Liudmyla H.; Дайнеко, Олександра Олександрівна; Дайнеко, Александра Александровна; Daineko, Oleksandra O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті представлено аналіз ціннісного портрету потенційних «академічних емігрантів» сучасного українського мегаполісу. Для підкреслення особливостей ціннісного портрету цієї групи студентства автори послуговуються компаративною дослідницькою стратегією, порівнюючи приналежність потенційних «академічних емігрантів» такого мегаполісу, як Харків та українських студентів в цілому, до кластерів, побудованих за ціннісною диференціацією. The article presents an analysis of the contemporary Ukrainian megapolis potential «academic emigrant’s» value-portrait. For the features value-portrait identification of this studentship` group, the authors use comparative research strategy comparing students from Kharkiv and whole Ukraine, who wish to study abroad, in their belonging to values differentiation based clusters.
The Student of Ukrainian Megapolis by the Face to Academic Emigration: in the Search of Value-Portrait
Keywords: академічна еміграція; потенційний «академічний емігрант»; ціннісні орієнтації; «модерністи-індивідуалісти»; «модерністи-комуналісти»; «традиціоналісти»; «постмодерністи-прагматики»; «постмодерністи-ідеалісти»; academic emigration; the potential «academic emigrant»; value orientations; the «modernistsindividualists»; the «modernists-communalists»; the «traditionalists»; the «postmodernists-pragmatists»; the «postmodernists-idealists»