Когнітивні прояви психологічної готовності осіб пізньої зрілості до виходу на пенсію - Магдисюк, Людмила Іванівна; Mahdysiuk, Liudmyla I. (Національний університет "Острозька академія", 2014)
У статті викладено результати теоретичного й емпіричного вивчення когнітивного компонента психологічної готовності, проаналізовано основні підходи до дослідження психологічної готовності. Наведено результати емпіричного дослідження психологічної готовності особистості до виходу на пенсію. Обґрунтовано, що когнітивний компонент впливає на психологічну готовність особистості до виходу на пенсію.

In the article the results of theoretical and empirical study of the cognitive component of psychological readiness are given, the main approaches to the study of psychological preparedness are analyzed. The results of empirical research of psychological readiness of the individual to retirement are mentioned. It is proved that the cognitive component affects the psychological readiness of the individual for retirement.
Keywords: психологічна готовність; когнітивний компонент; вихід на пенсію; інтелект; продуктивність; psychological readiness; cognitive component; retirement; intelligence; performance