Особливості застосування великих тренажерів Пілатеса в оздоровленні та фізичній реабілітації - Попадюха, Юрій Андрійович; Popadiukha, Yuriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Якісний аналіз можливості підвищення ефективності оздоровлення та фізичної реабілітації ОРА за допомогою оригінальних великих тренажерів Пілатеса є важливою компонентою створення сучасних оздоровчих і реабілітаційних технологій та важливою складовою частиною здоров’я нації. Мета дослідження – проведення аналізу особливостей функціональних і конструктивних характеристик, застосування сучасних оригінальних великих тренажерів Пілатеса для підвищення ефективності оздоровлення та фізичної реабілітації ОРА. Завдання дослідження – розглянути функціональні й конструктивні особливості комплексу сучасних оригінальних великих тренажерів пілатесу для підвищення ефективності оздоровлення та фізичної реабілітації ОРА. Велике обладнання для пілатесу вміщує такі тренажери, як реформер, кадиллак, Gravity, системи Gyrotonic, Gyrotoner. Проналізовано функціональні й конструктивні особливості комплексів сучасних оригінальних великих тренажерів Пілатеса, використання яких сприятиме підвищенню ефективності оздоровлення та фізичної реабілітації опорно-рухового апарату людини. Висновки. Важливим засобом в оздоровленні й реабілітації є застосування систем для занять методом Пілатеса. Наведений аналіз особливостей конструкції та функціонування великих тренажерів Пілатеса дає підставу для висновку про те, що їх застосування підвищить ефективність оздоровлення й реабілітації людини. Qualitative analysis of the possibility of improving the efficiency of recovery and physical rehabilitation of the locomotor apparatus with the help of the original large Pilates training simulators is an important component of the creation of modern health and rehabilitation technologies and an important component of the health of the nation. The objective of the study is to analyze the features of functional and constructive characteristics, the use of modern original large Pilates training simulators in order to improve the efficiency of recovery and physical rehabilitation of the locomotor apparatus. The task of the research is to consider the functional and design features of the complex of the modern original large Pilates training simulators for improving the efficiency of rehabilitation and physical rehabilitation of the musculoskeletal system. A great Pilates equipment contains the following training simulators: Reformer, Cadillac, Gravity, Gyrotonic Systems, Gyrotoner. It is analyzed the functional and constructive features of complexes of modern original large Pilates training simulators, the use of which will contribute to improving the efficiency of recovery and physical rehabilitation of the human musculoskeletal system. Conclusions: an important tool for recovery and rehabilitation is the use of Pilates training systems. The given analysis of features of design and operation of large simulators Pilates allows us to conclude that their use will increase the efficiency of health improvement and rehabilitation of a human.
Features of the Use of large Pilates Training Simulators in Recovery and Physical Rehab
Keywords: метод Пілатеса; тренажери; оздоровлення; реабілітація; тулуб; хребет; кінцівки; Pilates method; simulators; health improvement; rehabilitation; trunk; spine; limbs