Геронтопсихологія - Кордунова, Наталія Олександрівна; Kordunova, Nataliia O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є з’ясування психологічних аспектів старості і психологічної підготовки особистості до пенсійного періоду життя. Метою викладання навчальної дисципліни «Геронтопсихологія» є ознайомлення майбутніх спеціалістів: – з біосоціальною сутністю старіння і старості; – зі старінням населення як демографічним процесом у всіх його соціальних наслідках; – з особливостями адаптації до пенсійного періоду життя; – з можливостями трудової діяльності людини в літньому віці; – з основами догляду за безпомічними старими людьми, а також іншими соціально-психологічними та морально-етичними проблемами.
Keywords: геронтопсихологія; психологія старості