Інтенсивність розвитку водної ерозії грунту - Нетробчук, Ірина Марківна; Мазурик, В.; Netrobchuk, Iryna M.; Mazuryk, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Проведена низка комплексних досліджень щодо вивчення впливу сівозміни, обробітку ґрунту, та внесення добрив на сільськогосподарські культури на розвиток ерозійних процесів в умовах лісостепової зони Волині. Визначено кількісні показники втрати не тільки ґрунту, а й винесення із нього поживних речовин та гумусу.

The article presents the row of complex researches on studying of influence the crop rotation, cultivation of soil, and fertilizer of agricultural crops upon development of erosive processes in conditions of forest-steppe area of Volin. The quantitative index of soil, nutritious and losses are determineted.
Intensity development of water erosion soil
Keywords: ґрунтозахисна сівозміна; площинний змив; водна ерозія; рідкий стік; каламутність води; a soil-protective crop rotation; surface flowing; water erosion; liquid flowing; turbid water