Самооцінка та рівень успішності студентської молоді - Кощій, Катерина Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Розглянуто теоретико-методологічні основи дослідження щодо самооцінки та рівня успішності студентської молоді, зокрема досліджено феномен «самооцінки» в психологічній літературі, особливості мотиваційних сфер особистості та вивчено самооцінку як психологічний фактор успішності серед студентів. Проведено емпіричне дослідження самооцінки та рівня успішності студентської молоді. За результатами даного дослідження та кореляції отриманих даних здійснено узагальнення та досліджено психологічні характеристики, що можуть мати вплив на академічну успішність. Запропоновано можливі практичні рекомендації у вигляді програми психологічного тренінгу, мета якої підвищення рівня самооцінки особистості юнацького віку. Здійснено опис занять психокорекційної програми, а також створено тематичний план занять, у якому вказано структуру заняття, обладнання та тривалість проведення.
Keywords: самооцінка; студент; успішність; мотивація; навчання; рефлексія; самоефективність