Політика мультилінгвізму Європейського Союзу - Карпчук, Наталія Петрівна; Karpchuk, N. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Йдеться про засоби та інструменти імплементації Європейським Союзом політики мультилінгвізму; визначаються напрями мовної політики ЄС; досліджується статус мов країн-членів ЄС. The article focuses on the means and instruments of the multylinguism policy implementation by the EU; the strands of the EU language policy are defined; the status of the languages of the EU member – countries is researched.
Роботу виконано на кафедрі міжнародної інформації факультету міжнародних відносин ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: мультилінгвізм; multylinguism; офіційна мова; робоча мова; напрями мовної політики ЄС; official language; working language; strands of the EU language policy