Інвентаризація земель лісового фонду ДП Горохівське лісомисливське господарство Волинської області - Терешко, Вячеслав Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В бакалаврський роботі опрацювано теоретико-методологічні основи вивчення лісу, лісових ресурсів, їх функцій, властивостей, напрямів використання, збереження і відновлення, проаналізовано поділ лісів на категорії захисності, структуру лісового фонду, віковий розподіл насаджень, видове розмаїття деревних порід, класи бонітету, повноту тощо, визначено й описано основні шляхи лісовідновлення і лісорозведення в лісгоспі, стан мисливського господарства в ньому дано характеристику природнозаповідного фонду лісгоспу, складено картосхему просторового поширення природно-заповідних об’єктів та територій в межах підприємства.
Keywords: ліс; лісокористування; лісові ресурси; лісозахисні заходи