Інноваційні технології, які використовуються у фізичному вихованні дітей шкільного віку з порушеннями слуху - Ареф’єв, Валерій Георгійович; Arefiev, Valery (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
На основі аналізу, синтезу та узагальненні науково-методичної літератури та документальних джерел досліджено проблеми розвитку рухової сфери дітей шкільного віку з порушеннями слуху. У статті представлено технології й методики адаптивного фізичного виховання, які сприяють розвитку та корекції фізичних якостей, фізичної підготовленості, розвитку психофізичних якостей, моторики, порушень вертикальної стійкості дітей молодшого шкільного віку з вадами слуху. Вивчено основні напрями, методи й прийоми, які використовуються в процесі адаптивного фізичного виховання дітей шкільного віку. Basing on the analysis, synthesis and generalization of scientific and methodological literature and documentary sources the problems of the motor sphere forming of school-age children with hearing impairments are researched. This article presents the technologies and techniques of adaptive physical training, which improve to the development of physical qualities, physical fitness, mental and physical qualities, motorics, and to the correction of the vertical stability disorders of primary school children with hearing impairments. We studied the main directions, methods and techniques that are used in the adaptive physical education of school-age children.
Innovative Technologies Used in Physical Education of Junior Schoolchildren with Hearing Impairments
Keywords: діти шкільного віку; фізичний розвиток; порушення слуху; адаптивне фізичне виховання; технологія; корекція моторики; children of school age; physical development; violations of rumor; adaptive physical education; technology; correction of movement