Архієпископ УГКЦ Володимир Стернюк: роль родини й родинного кола в становленні особистості майбутнього душпастиря - Коляда, Ігор; Юрчишин, Павло (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті на основі широкого комплексу джерел, аналізу історіографії здійснено спробу цілісного висвітлення ролі та впливу родини В. Стернюка в становленні особистості підлітка. Авторами окреслено родинне коло, яке впливало на формування особистісних рис майбутнього архієпископа; акцентовано увагу на ролі батька, матері, друзів родини, патріотичної атмосфери, що склалась у родині; народних традицій на формування перших уявлень підлітка про місію української інтелектуальної еліти у виборенні українською нацією свого права на вільний націокультурний розвиток.
Keywords: родина,; родинне виховання,; особистість,; родинне коло,; національна ідея,; соціальні чинники формування особистості.