Фразеологія сучасного французького політичного медіа-дискурсу - Бокало, Діана Романівна; Германюк, Яна Володимирівна; Саламага, Наталія Миколаївна; Bokalo, Diana R.; Hermaniuk, Yana V.; Salamaha, Nataliia M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Метою дослідження є прослідкувати вживання, частотність сталих фразеологічних одиниць у французькому політичному медіа дискурсі, систематизувати, класифікувати їх, визначити ступінь образності та авторської модальності. Матеріалом служать статті політичної тематики, узяті із французьких видань Le monde, Le Figaro та інтернет-джерел.
Сінченко, Євгенія Іванівна - науковий керівник, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов факультету міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: політичний медіа-дискурс; фразеологічні одиниці