Удосконалення рекламної діяльності підприємства - Сажнєва, Анна Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретико-методичні засади, сучасні підходи та практичні аспекти організації рекламної діяльності підприємства. У першому розділі розкрито сутність і принципи рекламної діяльності, охарактеризовано особливості та основні складові рекламної діяльності. Узагальнено методичні підходи до аналізу складових та оцінки ефективності рекламної діяльності підприємства, серед яких: оцінка узгодженості рекламних зусиль із загальною маркетинговою стратегією підприємства, аналіз креативної складової рекламної діяльності, аналіз якості взаємодії з аудиторією, аналіз ефективності рекламної діяльності та інші. У другому розділі подано загальну характеристику підприємства, проаналізовано динаміку основних економічних показників, досліджено систему управління маркетингом і логістикою на підприємстві, здійснено комплексний аналіз рекламної діяльності підприємства, визначено її сильні та слабкі сторони. У третьому розділі обґрунтовано перспективи розвитку підприємства, виявлено основні проблеми організації рекламної діяльності та розроблено практичні рекомендації щодо її удосконалення. Запропоновані заходи спрямовані на підвищення ефективності рекламних комунікацій, формування позитивного іміджу підприємства, розширення цільової аудиторії та зміцнення конкурентних позицій на ринку. Розроблено економічне обґрунтування для запропонованих рекламних кампаній. Результати дослідження можуть використовуватися для підвищення ефективності рекламної діяльності підприємства . Наукова новизна дослідження полягає в подальшому розвитку теоретико-методичних положень щодо організації рекламної діяльності підприємства в умовах цифровізації, а також у розробленні практичних рекомендацій з оптимізації рекламних комунікацій підприємства.
Keywords: реклама; рекламна діяльність; принципи рекламної діяльності; організація рекламної діяльності