Дослідження впливу маркетингової цінової політики на поведінку споживачів - Букало, Надія Артемівна (My University, 2024)
У ринковій економіці послуги освіти належать до сфери споживання, а продуктом вишу, що пропонується на ринку є – освітня послуга. Специфіка ринку освітніх послуг визначається поєднанням у його характеристиці основних категорій ринку (пропозиція та попит, тип ринкової конкуренції, чинники ринкової ситуації та складові і т. п.) з унікальними, властивими лише йому інституційними та інфраструктурними категоріями та феноменами. Функціонування системи освіти неприйнятна без узгодження з потребами та інтересами розвитку держави та суспільства загалом. Зважаючи на те, що освіта відноситься до сфери соціальних послуг, тому головну роль у цій сфері має людський фактор.