Соматическая заболеваемость юных спортсменов: структура и взаимосвязь с факторами процесса подготовки - Люгайло, Светлана; Люгайло, Світлана; Lіugaylo, Svetlana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Исходя из данных проведенного анализа отчетной документации по заболеваемости спортсменов Донецкого региона за 2013 г., определена степень влияния факторов процесса подготовки спортсменов на функциональное состояние соматических систем организма спортсменов резерва. Сделано заключение о необходимости разработки частных программ физической реабилитации спортсменов с соматическими заболеваниями и интеграции их в процесс подготовки, для повышения его здоровьесберегающей направленности. На основі проведеного аналізу звітної документації щодо захворюваності спортсменів Донецького регіону за 2013 р. визначено ступінь впливу факторів процесу підготовки спортсменів на функціональний стан соматичних систем організму спортсменів резерву. Зроблено висновок про необхідність розробки приватних програм фізичної реабілітації спортсменів із соматичними захворюваннями та їх інтеграції в процес підготовки для підвищення його здоровʼязберігальної спрямованості. Based on data from the analysis of the incidence of reporting documentation athletes Donetsk region in 2013, the degree of influence of factors of the process of preparation of sportsmen on the functional state of physical systems of athletes reserve was determined. The conclusion about the need for a private physical rehabilitation programs of athletes with physical illnesses and their integration in the process of preparing to increase its health was made.
Соматична захворюваність юних спортсменів: структура і взаємозвʼязок із факторами процесу підготовки
Somatic Morbidity of Young Athletes: Structure and Relationship with Factors of Preparation Process.
Keywords: заболеваемость; соматическая система; спортсмены-юниоры; структура; физическая реабилитация; захворюваність; соматична система; спортсмени-юніори; структура; фізична реабілітація; incidence; somatic system; junior athletes; structure; physical rehabilitation