Психологія професійного вигорання, булінгу та мобінгу - Кордунова, Наталія Олександрівна (My University, 2022)
Викладання освітнього компонента «Психологія професійного вигорання, булінгу та мобінгу» сприяє становленню всебічно розвинутої особистості як суб’єкта успішної професійної, освітньої та науково-дослідницької діяльності; формування професійних компетенцій здобувачів освіти в області збереження психічного здоров’я, профілактики професійного вигорання як стану, який характеризується поступовою втратою суб’єктом життєвого тонусу під впливом пролонгованого стресу у професійній діяльності, що виявляється у симптомах хронічної втоми, загальному виснаженні, деперсоналізації, редукції професійних досягнень; ознайомлення зі специфікою та особливостями професійного вигорання педагогічних працівників, психолого-педагогічними технологіями його діагностики, профілактики та корекції.
Keywords: професійний стрес; психогігієна; психопрофілактика