Арт-терапія - Лазорко, Ольга Валеріївна; Lazorko, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Навчально-методичне видання «Методичні рекомендації до виконання практичних та лабораторних робіт» розроблені для курсу «Арт-терапія», що викладається для студентів спеціальності «Психологія». Методичні рекомендації побудовані з врахуванням того, що для виконання практичної та лабораторної робіт важливо не тільки мати діагностичний інструментарій, а й володіти достатнім рівним теоретичних знань та оперувати категоріальним апаратом. Виходячи з цього, у навчально-методичному виданні пропонуються перелік тем лекцій, перелік питань та літературних джерел для опрацювання до практичних занять, а також завдання для виконання лабораторних робіт, які містять в собі як теоретичну, так і практичну частину роботи. Для цілісного уявлення про навчальний курс у навчально-методичному виданні представлені стислий опис навчальної дисципліни, його структура, план та основні питання лекційного курсу, план і питання для самоконтролю до практичних занять, завдання до лабораторних робіт та глосарій (словник термінів).
Keywords: основні поняття арт-терапії; складові арт-терапевтичного процесу; терапевтичні можливості арт-терапії; концепція клінічної системної терапії (КСАТ); форми і техніки арт-терапії