Формування орфоепічних умінь у здобувачів початкової освіти - Ковальська, Христина Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Кваліфікаційна робота є теоретико-експериментальним дослідженням проблеми розвитку формування орфоепічних умінь здобувачів освіти у процесі реалізації мовно-літературної освітньої галузі Нової української школи. У роботі представлено теоретичні засади формування орфоепічних умінь здобувачів освіти у процесі реалізації мовно-літературної освітньої галузі. Висвітлено лінгвістичний аспект формування орфоепічних умінь, розкрито психолого-педагогічні передумови формування орфоепічних умінь здобувачів початкової освіти. Результати експериментально-дослідного навчання підтвердили необхідність пошуку нових шляхів для формування орфоепічних умінь здобувачів освіти початкової школи та доцільність впровадження системи вправ і завдань формування орфоепічних умінь здобувачів освіти у процесі реалізації мовно-літературної освітньої галузі Нової української школи.
Keywords: мовлення; орфоепічні вміння; орфоепія; розвиток мовлення; спілкування; комплекс вправ і завдань із розвитку формування орфоепічних умінь