Економіка та організація біржової діяльності - Павлов, Костянтин Володимирович; Лялюк, Алла Миколаївна; Павлова, Олена Миколаївна; Данилюк, Тетяна Іллівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У навчальному посібнику розкривається роль та місце біржі в економіці; багато уваги приділено організації та технології біржових торгів; охоплено питання, пов’язані із ф’ючерсною торгівлею; особливу увагу звернено на ціноутворення на ф’ючерсних ринках; описуються особливостібіржової торгівлі окремими товарами; подана характерисика функціонування фондової та валютної бірж. Рекомендовано студентам підготовки бакалаврів галузі знань 07 Управління та адміністрування, спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність ОПП Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
ПЕРЕДМОВА 7
ТЕМА 1. БІРЖА ТА ЇЇ ЕКОНОМІЧНЕ ЗНАЧЕННЯ 9
ТЕМА 2. БІРЖОВИЙ ТОВАР 30
ТЕМА 3. Ф’ЮЧЕРСНА ТОРГІВЛЯ НА БІРЖОВОМУ РИНКУ 53
Keywords: функції біржової діяльності; види бірж; біржовий контракт; ф’ючерсний контракт; 33:339.172(075.8)