Особливості кадастру туристично-рекреаційних територій на прикладі Гощанського парку Рівненської області - Мельник, Володимир Романович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В роботі проведена комплексна оцінка Гощанського парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, проаналізовано умови створення та особливості функціонування парку-пам’ятки садовопаркового мистецтва, досліджено історію створення та динаміку розвитку Гощанського парку, охарактеризовано режим охорони та особливості використання й відтворення парку, показано пріоритети розвитку досліджуваної території.
Keywords: заповідна справа; природно-заповідний фонд; Гощанський парк-пам’ятка; садово-паркове мистецтво; садово-паркові ландшафти